Prosinec 2009

Šťastný nový rok 2010

31. prosince 2009 v 17:46 | danken


SGU mezi 10 nejnahrávanějšími seriály

31. prosince 2009 v 17:41 | danken |  Novinky ze světa stargate
S koncem roku 2009 se podíváme na žebříček seriálů, které si letos lidé v USA nejvíce nahrávali a sledovali je až s časovým odstupem po premiéře. Na první pohled si můžete všimnout, že pojítkem mezi řadou seriálů je den nebo čas jejich premiéry - pátek večer, kdy většina lidí vyráží za zábavou, případně slot s velkou konkurencí. Prvenství v TOP 10 si vysloužila již ukončená, ale velmi oblíbená Battlestar Galactica, následována seriály Mad Men a Damages. Náš seriál, Stargate Universe, se tak neobsadil ani na stříbrné, ani na bronzové příčce, skončil až na pátém místě, následován dalším seriálem SyFy Channelu - seriálem Sanctuary.

SGU


1. a 2. díl - Rising(Povstání)

24. prosince 2009 v 8:30 | danken |  Epizody Stargate Atlantis
Poté co Daniel Jackson identifikuje 8.symbol v Antarktidě je sestaven speciální tým, který jde do vzdálené galaxie, aby našli ono Ztracené město Antiků.Když příjdou do města(Atlantis - Atlantída) zjišťují, že jsou ponořeni do oceánu a že rychle strácí energii potřebnou k udržení štítu(štít brání zatopení města).Tým spolu s Majorem Sheppardem vyráží na neznámou planetu, kde se seznámí s přátelským obyvatelstvem, kteří si říkají Athosani. Od obyvatelstva se dozvídají o Wraithech, kteří brzy planetu napadnou a unesou několik členů týmu a obyvatelstva. Po návratu na Atlantis Major Sheppard přivede obyvatelstvo, avšak nezdá se, že Atlantis vydrží dlouho.Poté co Major Sheppard příjde s obyvatelstvem štít se zhroutí.ALE Atlantis má pojistku a poté co se štít zhroutil město vyplulo na hladinu.Major Sheppard žádá Dr.Weirovou o povolení na záchranou misi.Když ale pošlou sondu na adresu, kterou si Poručík Ford zapamatoval vidí, že brána je na orbitě nějáké planety.Tím záchranná mise hasne.Ne však na dlouho, protože Dr.McKay ukáže Sheppardovi loď, která má stejné rozměry jako vnitřní kruh brány(je možné proletět bránou).Tak se tedy vydává tým PuddleJumperem(loď) na záchranou misi.Major Sheppard spolu s Poručíkem Fordem jdou do podivné stavby, kde podle všeho mají být unesení.Když se dostanou k uneseným a zachrání je zbývá už jen Plukovník Summer, kterého odvedly Wraithové.Sheppard se ho vydává zachránit, ale nepodaří se mu to, protože Wraith z něho doslova vysál život.Tým pak nasedne do PuddleJumperu a odletí.


Nový dees

23. prosince 2009 v 13:25 | danken
Čau, doufám, že se vám nový dees líbí. Moc jsem se snažil, tak vás prosím, aby jste nepsali žádnou kritiku a nechali si to pro sebe. Všem svím spřáteleným blogům přeju hezké Vánoce a šťastný nový rok.

Bra'tac

21. prosince 2009 v 14:54 | danken |  Postavy
Bra'tac je Jaffa, Teal'cův bývalý mistr a dobrý přítel. Žil na Chulaku. Pomohl SG-1 zničit dvě goa'uldské mateřské lodě, když chtěli zaútočit na Zemi. Bra'tac má přes 137 let. Když Apophis přesvědčil Teal'ca, že byl na Tau'ri jako agent, Bra'tak s ním udělal obřad Mal'scharam, aby ho vrátil zpět. Tento obřad byl díky doktorce Fraiserové úspěšný.




Stargate Universe se vrátí až 2. dubna

20. prosince 2009 v 16:07 | danken |  Novinky ze světa stargate
Oficiální stránky Stargate na MGM.com potvrdily, že se seriál Stargate Universe vrátí až v druhém čtvrtletí roku 2010, přesněji v pátek 2. dubna (finále 1. řady bychom se tak dočkali až 4. června). Toto datum ale zatím neberte jako pevně dané, premiéra 11. dílu se může kvůli nejrůznějším změnám v programu ještě libovolným směrem posunout.

Stargate Universe

Druhá série Stargate Universe potvrzena

16. prosince 2009 v 18:16 | danken |  Novinky ze světa stargate
Na serveru scifiwire se objevila zpráva o tom, že televize SyFy, která vlastní vysílací práva na Stargate Universe potvrdila, že druhá série byla schválena. Díky tomu, že sledovanost se pohybovala na velice slušných číslech se o této zprávě spekulovalo již dříve, nicméně až nyní je toto vyjádření oficiální.

cast-season1

Hra Stargate Resistance je na obzoru

16. prosince 2009 v 18:14 | danken |  Novinky ze světa stargate
Již před nějakým čase jsme se mohli dozvědět o tom, že byl vývoj hry Stargate Worlds z finančních důvodů z velké části pozastaven. Pro mnoho fanoušků to byla pochopitelně smutná zpráva. Nicméně vývojáři se nenechali zahanbit a již pracují na "náhradě", která by měla být uvedena ještě dřív, než samotný Stargate Worlds. Stargate: Resistance by měla být nová FPS hra na motivy Stargate. Hlavní rozdíl mezi Resistance a Worlds je jasný již od začátku. Resistence je oproti Worlds "pouze" střílečka.

resistance

Diplom pro Newkax

16. prosince 2009 v 17:25 | danken |  Web


Stargate Universe 10.díl(Justice)

8. prosince 2009 v 18:04 | danken |  Epizody Stargate Universe








Dr.Rodney McKay

4. prosince 2009 v 15:27 | danken |  Stargate Atlantis
Herec: David Hewlett
Postava: Rodney Mckay
Postava:
Tohoto brilantního vědce a experta na Hvězdnou bránu známe už z SGC.Do SGC byl povolán v několika krizových situací, jako například, když Teal'c uvízl v bráně či když Anumbis útočil na Zem pomocí H.Brány. Poté byl převelen do Ruska, kde pracoval na naquadových generátorech. Nakonec i on se stává členem expedice Atlantis a vyráží do nové galaxie.
Biografie herce:
Hewlett o sobě sám tvrdí, že je počítačový pitomec, který miluje malé temné místnosti a velké počítače. Narodil se v Anglii a nyní bydlí v Santa Monice.
Filmografie:
- Darklight (2004) (TV) .... Anders Raeborne
- Ice Men (2004) .... Bryan
- Stargate: Atlantis (2004) TV Series .... Dr. Rodney McKay
- Stargate Atlantis: Rising (2004) (TV) .... Dr. Rodney McKay
- Boa vs. Python (2004) (TV) .... Emmett
- Friday Night (2003/I) .... Roger
- Foolproof (2003) .... Lawrence Yeager
- Nothing (2003) .... Dave
- Cypher (2002) .... Dunn
- Treed Murray (2001) .... Murray
- Century Hotel (2001) .... Michael
- Triangle, The (2001) (TV) .... Gus Gruber
- And Never Let Her Go (2001) (TV) .... Gerry Capano
- Chasing Cain (2001) .... Bud
- Amateur Night (1999) .... D.J.
- Autoerotica (1999) .... Gord
- Blind (1999) .... The Victim
- Life Before This, The (1999) .... Nick
- Survivor (1999/I) (TV) .... Le médecin
- Milkman (1998) .... Martin/Soldier's Voice
- Clutch (1998) .... Martyn
- Bad Day On the Block (1997) .... Andrew
- Elevated (1997) .... Hank
- Joe's Wedding (1997) .... Rob Fitzgerald
- On the 2nd Day of Christmas (1997) (TV) .... Mel
- Cube (1997) .... David Worth, the Architect
- Traders (1996) TV Series .... Grant Jansky
- Monster Force (1994)
- Blood Brothers (1993) .... Detective Trayne
- Boys of St. Vincent: 15 Years Later, The (1993) .... Steven Lunney age 25
- Kung Fu: The Legend Continues (1993) TV Series .... Dr. Nicholas (Nickie) Elder
- Desire and Hell at Sunset Motel (1992) .... Deadpan
- Split ../../pictures/images (1992) (TV) .... Gary Hammond
- Quiet Killer (1992) (TV) .... Myles Chapman
- First Circle, The (1991) (TV)
- Scanners II: The New Order (1991) .... David Kellum
- Deep Sleep (1990) .... Terry
- Where the Heart Is (1990) .... Jimmy
- Penthouse, The (1989/I) (TV) .... Joe Dobson
- Pin... (1988) .... Leon
- Darkside, The (1987) .... Chuckie
- From Stargate to Atlantis: Lowdown (2004) (TV) .... Himself/Rodney McKay
- Preview to Atlantis (2004) (TV) .... Himself/Rodney McKay
- Made In Canada, Volume 1: Best of the CFC (2002) (V) .... Himself
- Savage Christmas: The Fall of Hong Kong, A (1992) (TV) .... Walter Jenkins






Hvězdná brána:Continuum trailer

4. prosince 2009 v 15:08 | danken |  Videa